Дієтичний десерт з яблук від Юлії Панкової
Ведуча Нового каналу ділиться рецептом простий і корисної смакоти
Є люди, які не можуть уявити свого життя без солодкого. Хтось насолоджується смаком, а інші заїдають стрес та паніку. За час карантину, мабуть, у більшості українців з’явилася залежність від так званого гормону щастя. Що ж робити з цією пристрастю?
Ведуча проекту «Ревізор» на Новому каналі, кулінар Юлія Панкова рекомендує не відмовляти собі у солоденькому.
– Я проти магазинних солодощів, – каже ведуча Нового каналу. – Усі шоколадки, батончики, цукерочки в яскравих обгортках, на жаль, не мають жодної користі. Там лише транс-жири, емульгатори та ароматизатори. Власне, від цього і збільшується вага. Я за «гормон щастя» власного приготування. Коли ви знаєте, які інгредієнти використовуєте та в яких умовах готуєте. Сьогодні хочу поділитися простим, але дуже корисним рецептом – це яблучка, запечені з медом, горіхами та корицею.
Склад:
- 7 шт. яблук
- 190 г родзинок
- 7 ч. л. меду
- 14 шт. горіхів
- 7 ч. л. цукру
- 3 ч. л. кориці
- 2 ст. л. Коньяку
- Особливості харчування в період вірусної епідемії: важливі принципи від дієтолога
Приготування:
- Яблука проколіть виделкою по всій поверхні.
- Промийте родзинки, скропіть їх коньяком та залиште на 30 хвилин.
- Виріжте серцевину та частково м’якоть яблука.
- Покладіть всередину кожного яблука по 1 ч. л. меду та родзинок і два горіхи.
- Зверху посипте цукром та корицею.
- На дно форми налийте води, приблизно 1 см, викладіть яблука і поставте в духовку.
- Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 30 хвилин.
– Приємного апетиту і гарного дня, – бажає вам ведуча Нового каналу!