Нутриціолог розписала шпаргалку для тих, хто худне
Залишатися у формі і бути здоровими – прагнення будь-якої людини. Але щоб досягти мети, необхідно з чогось почати. Нутриціолог Наталія Кошкіна, яка раніше навчила вибирати цитрусові, запропонувала чотириступінчасту програму для красивого тіла, яка допоможе перейти на правильне харчування і виробити корисні харчові звички. Планом експерт поділилася в Instagram.
Людей, які ведуть здоровий спосіб життя і стежать за своїм харчуванням, об'єднує кілька речей:
Вони харчуються дуже просто. В основному - це страви з мінімальною кількістю інгредієнтів. Це не означає, що потрібно все життя є прісну курячу грудку і брокколі. Чим менше інгредієнтів у страві, тим точніше і легше відстежувати, що ви їсте. І тим менше часу витрачаєш на готування. Щоб було смачно, трави та спеції вам в допомогу.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Запаси базових продуктів. Завжди. М'ясо, риба, овочі, фрукти, крупи, горіхи, насіння, консерви, заморожування (морепродукти, овочі, ягоди).
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
План. Планування – це те, що відрізняє успішних людей від неуспішних.
Складіть свій список швидких страв. Щоб швидко, смачно і корисно. І завжди тримайте продукти для них. Дуже допомагає, коли ви приходите додому без сил і найменше хочете стояти біля плити.
Маючи в запасі банку тунця, насіння, заморожену кукурудзу і свіжі овочі, ви можете зробити смачний салат за 5-10 хвилин, а не наїстися замороженої піци.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
До того ж планування виключає можливість роздумів і прийняття "неправильного" рішення.
Вони рідко їдять поза домом. Ресторанна їжа завжди калорійніша, ніж домашня. Не будьте занадто довірливі і сміливо додавайте 25-30% до КБЖУ, зазначених у ресторанних меню.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Це не означає, що ви не можете повечеряти в ресторані. Це означає, що якщо ви часто їсте не вдома, ви споживаєте більше калорій, ніж думаєте.
Нагадаємо, що дієтолог Альбіна Комісарова відповіла на популярні питання про каву.