Бюджетно і доступно: як скласти максимально корисний раціон без зайвих витрат
Експерт перерахувала аналоги популярних суперфудів
У багатьох у свідомості міцно вкорінений міф про те, що здорове харчування – це дорого. Але на практиці все виходить інакше, адже не обов'язково класти в свою корзину популярні суперфуди або екзотичні продукти, а досить звернути увагу на корисні і бюджетні доступні товари. Дієтолог Ольга Безугла, яка раніше дала поради про запаси про запас на час карантину, розповіла Instagram, як скласти смачне і не дороге меню.
Насправді здорове харчування коштує дешевше, ніж нездорове, адже магазинні пельмені, ковбаса, майонез і кетчупи, багато випічки коштують не так вже й дешево.
⠀
Якщо подивитися, скільки коштують сочевиця, гриби, крупи, скумбрія, ми побачимо, що це не надто дорога їжа. Щоб називатися адептом здорового харчування, не обов'язково купувати чіа. Можна вибрати насіння льону — це суперфуд по-українськи, і він дуже круто працює!
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Ви можете зробити приправу з перемелених в кавомолці насіння льону і морської солі — якщо така приправа буде стояти на столі, ви зменшите вживання солі і одночасно збагатите свій раціон поліненасиченими жирними кислотами.
⠀
Не обов'язково купувати ягоди годжі — візьміть сушену журавлину. Насіння гарбуза — це ще один український суперпродукт, вони займають друге місце за кількістю цинку, а цей мікроелемент дуже важливий для краси тіла — шкіра, волосся, нігті будуть вам вдячні, якщо в раціоні достатньо цинку.
Ілюстративне фото (www.pexels.com)
Також дієтолог закликала віддати перевагу овочам, фруктам і зелені по сезону і обов'язково включити їх в свій раціон. Експерт закликала завжди брати до уваги сезонну зміну вітамінного складу в продуктах харчування.
Фото: instagram.com/dr.bezugla_olga
Раніше дієтолог Крістіна Шереметьєва поділилася секретами, як менше їсти і при цьому відчувати ситість і насичення.