Під час травневих свят можна побалувати себе стравами на мангалі. Але що робити, якщо ви не любите або не їсте м'ясо?
Бажаний гість на будь-якому виїзді на природу Арсен Мірзоян поділився незвичайним рецептом, який випадково вигадав сам - шашликом з коропа.
"У студентські роки, коли ми часто збиралися з хлопцями з нашої КВК команди, дуже любили вилазки, шашлик. Перевага риби над м'ясом в тому, що після її вживання немає відчуття тяжкості, коли тобі вже нічого не хочеться. У мене є кілька секретів: кладу рибу на решітку з лускою, не чищену, тому що вона може прилипати. А щоб страва вийшла ароматна, зі смаком серпанку - додаю в мангал сухі гілочки", - розповів Мірзоян в програмі "Ранок з Україною" на каналі "Україна".
Для приготування незвичайного шашлику від Арсена Мірзояна вам знадобляться:
Для того, щоб приготувати коропа на мангалі за рецептом Мірзояна, до риби додамо особливий маринад. Потрібно змішати воду, соняшникову олію, суміш перців, а також імбир, часник, паприку і сіль.
Коропа потрібно змастити маринадом і відразу класти на решітку, не очищаючи від луски. Під час смаження перевертати не треба, але слід накрити мангал кришкою.
За 20 хвилин, поки короп смажиться, артист рекомендує зробити легкий салат з помідорів, огірків, листя салату і сиру фета.
Раніше повідомлялося, що відомий кулінар Євген Клопотенко розкрив секрет, як приготувати найсмачніший курячий шашлик, і пояснив, яке м'ясо найкраще брати.
Також ми писали про помилки, які зіпсують шашлик навіть з кращого м'яса.