Як вибрати електром'ясорубку для будинку
Електром'ясорубка - важливе пристосування для кожного гурмана на кухні. На відміну від свого механічного аналога цей пристрій здатний створювати готові страви за допомогою додаткових насадок, а також займатися соковижіманіем, і іншими побічними операціями. Однак кожна модель відрізняється один від одного, тому ми вирішили розповісти на що ж варто звертати увагу, коли ви стоїте перед вибором електричної м'ясорубки.
мотор
В першу чергу необхідно дивитися на двигун. Мотор - важлива частина будь-якого пристрою, від нього залежить потужність техніки і її ефективність. У побутових м'ясорубках мотор відповідає за силу з який крутиться м'ясо. Наприклад, дуже потужні моделі здатні перемелювати навіть найжорсткіші хрящі, в той час як менш потужним це буде не під силу. Обов'язково у двигуна має бути присутня функція реверс, яка рятує деталь від поломки. Подібні запчастини до м'ясорубці можна придбати лише в спеціалізованих магазинах, таких як EasyFix. До того ж, швидше за все доведеться викликати майстра, який і вставити мотор. Ось чому функція реверсу важлива і оберігає пристрій від поломок.
комплектуючі
Звичайно ж, двигун буде абсолютно даремний, якщо в комплекті з м'ясорубкою НЕ йтимуть відповідні ножі, решітки та шнеки. Вони повинні бути досить міцними щоб витримувати весь фронт робіт, який ставиться перед ними. Ножі можуть бути двох видів:
звичайні,
самозатачивающиеся.
Другий вид допомагає економити час на заточування, але, оскільки у нього відсутній антикорозійне покриття, за ним складніше доглядати. Такі деталі доведеться постійно змащувати, промивати і зберігати в окремому місці, яке б не викликало появи іржі на них.
насадки
Ну і ще один важливий елемент - це аксесуари, які поставляються разом з пристроєм. У комплект повинні входити саме ті насадки, які знадобляться вам на кухні. Перед покупкою краще перевірити чи все необхідне є в комплекті. Так, вам може знадобиться насадка для печива або соковижималка для томатів - хіба мало що Ви зберетеся готувати. Звичайно, існує можливість докупити подібні деталі, але якщо ви вже купуєте новий пристрій, то краще щоб всі запчастини були оригінальними.
Варто також згадати про такий різновид м'ясорубок як промислові. Вони використовуються не вдома, а в ресторанах і кафе. Такі пристрої мають великий обсяг, кілька наборів активних ножів і велику потужність. Автоматичні моделі здатні переробляти м'ясо без участі людини. Все що потрібно - закинути продукт в бункер, а на виході ви отримаєте необхідний фарш.
За матеріалами компанії EasyFix
site: http://easyfix.com.ua/