ua en ru

Суші - найпопулярніша страва на території Євразії

Вишукана заморська кухня дуже сильно цікавить жителів будь-якої країни. Різноманітність страв, ароматів і унікальних поєднань смаків не можуть не радувати шлунки гурманів. Кожен інгредієнт в пікантному танці здатний подарувати вишукані і чудові комбінації, розбурхують шлунок. Одним з унікальних страв, які здобули високу популярність на території країн Росії і України, це суші - одне з найпопулярніших страв Японії.

Звідки така популярність?

Як і в будь-якому іншому випадку, популярність часто приходить раптово. Японська культура кардинально відрізняється від властивої для нас європейської. Так чи інакше - будь то Франція, Англія або Росія - загальні звичаї, апріорі, схожі. Манери цінуються одні і ті ж, емоції демонструються також, навіть мовою, незважаючи на фонетичні та орфографічні особливості, все ж, схожі. Інша справа - Азія. Це країна, яка в собі приховує багато таємниць, тому і є такою привабливою для шукачів пригод.

Така ж історія сталася і з кулінарією. Адже культура - це побут народу, а кухня - така ж його частина, як мова, кіно чи література. До того ж, людина, не знайомий з мовою іншої країни не зможе в повній мірі насолодитися красою соціального спілкування. Але ось смак - він не знає ні народів, ні принципів, і не помічає різниці в кольорі шкіри, політичних поглядах і подібних забобонах. Він може тільки вказати на те, смачна страва чи ні.

Особливості смаку суші

Суші - цікаве блюдо для європейця. В його основі, як відомо, сира риба (зрозуміло, є ще багато різних інгредієнтів з морських дарів). Вона звичайно обробляється в деякому ряді спецій, використовується тільки риба з океану (так як в ній найменше різних паразитів або бактерій, які часто бувають в рибах морів або річок), але тим не менше - факт є факт. Корінь популярності цієї страви якраз і заснований на тому, що в його рецепт входить такий унікальний для Європи продукт - сира риба. Але закріпив популярність легкий і приємний смак, незважаючи, на, здавалося б, простий рецепт і приготування. В цьому і полягає магія цієї страви, яку хоче випробувати кожен.

Такі страви з морепродуктів в європейських країнах спробувати не складно, практично кожен третій ресторан сьогодні пропонує скуштувати суші. Але з оригінальними японськими важко кому зрівняється.