Піца спочатку була італійською національною стравою, яке готували особливим способом. Всі знають, що це являє собою круглу плоску корж з різними інгредієнтами, які можуть змінюватися в залежності від уподобань. Але в Італії є особливі рецепти цієї страви, які рідко використовують правильно, не відхиляючись від норм. Але саме продукти, взяті в правильних пропорціях і в потрібній кількості, дають право називати таку піцу італійської.
Що входить в італійську класичну піцу
Є одне важливе правило - які б продукти не були використані, зверху корж покривається сиром, який розплавляється під час приготування. Зазвичай використовують сир моцарелла, який в Італії цінується особливо в багатьох стравах. Найвідоміші і поширені види піци - це «Маргарита» і «Чотири сезони», якщо говорити про чисто італійських традиціях.
«Маргарита» може бути різною за розміром, але співвідношення кожного продукту не повинно змінюватися. Туди входить саме тісто, моцарелла, оливкова олія, помідори і томатна паста. Також обов'язково сир пармезан. Якщо говорити про приправах, то обов'язково застосовують базилік, перець і сіль.
Щоб піца вийшла дійсно італійської, потрібно брати тільки особливий сорт помідорів, призначений для цієї страви. Також обов'язковим є сир моцарелла.
Скоринка повинна бути тоненькою і хрустіти. Справжня італійська піца печеться в спеціальній печі, яка розігріта до 485 градусів. Тоді випікати її потрібно не більше 2 хвилин, такі правила. Але зараз навіть в самій країні народження цієї страви рідко хто пече таким способом.
Піца в усьому світі
Зараз італійська коржик стала народним надбанням. Це одне з найулюбленіших і популярних страв у багатьох країнах. І звичайно кожна національна кухня адаптувала італійську їжу під свій лад. В ця страва може входити будь-який сир, не залежно від правил і рецепта. Також в якості продуктів береться будь-яке м'ясо, гриби, овочі і морепродукти. При цьому ніхто не стежить за співвідношенням цих продуктів, за винятком ресторанного приготування.
У домашніх умовах блюдо може бути з чим завгодно, за бажанням господині.
Головне, щоб було смачно і красиво. Нерідко цими ласощами пригощають гостей на вечірці або ж ставлять на стіл під час святкування торжества. А все тому, що будь-яку піцу готувати легко і швидко, на це не потрібно витрачати багато часу.
Як вибрати смачну піцу в Києві
Але навіть при тому, що піцу готувати нескладно, у нас мало буває часу на те, щоб возитися на кухні. А іноді дуже хочеться поласувати смачненьким або ж запросити друзів поспілкуватися. Тому ви можете замовити піцу в Києві, що зараз дуже просто і доступно. Ви можете зайти на сайт і вибрати там блюдо з будь-якою начинкою, яке тільки вам сподобається.
Чому краще замовити піцу в Києві у нас:
- Найменші ціни;
- Відповідальний підхід до приготування;
- швидка доставка.
Наша служба доставки Екіпаж-сервіс принесе вам їжу додому або ж на роботу в офіс. Не потрібно витрачати час на підготовку і простоювати біля плити весь вільний час. Увечері завжди хочеться відпочити після насиченого дня, тому доставка піци - це те, що вам потрібно. Ресторанна піца приготовлена якісно і дуже смачно.