Кулінарні дива бразильського міста Сальвадор
Жителі міста Сальвадор в Бразилії називають себе «Байї». І кухня там відповідна, байянская. Гастрономічні чудеса - одне з мистецтв, в якому відбивається еклектична історія Сальвадора. Тут кулінарні традиції португальських переселенців переплелися з ароматами африканських племен, інтегрувалися з стародавніми звичаями індіанців.
В результаті страви повні кольору, прянощів і терпких ароматів, що ваблять найдосвідченіших гурманів, які купують тури в Бразилію з Москви, своїми секретами.
Ось кілька найсоковитіших страв байянской кухні.
Мокека
Типове сальвадорської частування. Екзотичний коктейль з морепродуктів з коксівним молоком, спеціями та олією Данде. Це масло отримують з пальм сорти «дандезейро», воно традиційно для байянской кулінарії, це спадщина африканців. Інша неминуче доповнення до харчування Байя - Фаріна, особливий тип борошна.
Каскінен Сірі
Національний оператор мобільного в оболонці називається «Каскінен сири», і це справжня краса, якщо кухар вміє готувати. Також дуже популярний сендвіч «акарже», що продається на вузьких вуличках Сальвадора. Булочка, нафарширована смаженими бобами і креветками, смаженими на кокосовій олії. Португальське спадщина тут - яловичина з бобами, рисом, а також смачні сардини і тріску.
Баенас та акарже
Солодка нотка, десерт «кокадес» з кокосового молока і цукру в різних пропорціях і з варіативними фруктовими наповнювачами.
Солодка нота виходить з рук знаменитих "cocadas" десерт з кокосового молока і цукру, які можуть споживатися в різних презентаціях. Це фруктове насолоду пропонується в будь-якому куточку затоки.
На додаток до численних мальовничих кіоскам фаст-фуду і вуличної їжі, Байя пропонують величезний вибір цивілізованих ресторанів, де гостям пропонують чудово виконані страви містечкової та інтернаціональної кухні. На пляжах встановлені класичні бари з холодильниками, де можна ковтнути пінного напою або коктейлю, не відходячи далеко від милого шезлонга. І тільки в прохолодній глибині вулиць старого міста приховані чудові ресторани з віковими традиціями готування.
Словом, Сальвадор - найвідоміша гастрономічна вітрина Бразилії. Незалежно від того, який заклад для дегустації ви оберете, ви отримаєте незабутній досвід і доторкнетеся до безлічі кулінарних культур у всьому їх ваблячий, що інтригує різноманітності.