Хімічні речовини в продуктах харчування, які погіршують наше здоров'я
Якщо ваш щоденний раціон включає в себе солодкий лимонад з пакетиком чіпсів, бутерброд з ковбасою і суп, тоді ви, ймовірно, не знаєте, що саме потрапляє в ваш організм. Крім жирів, цукру і натрію, більшість продуктів, які ми їмо, також містять хімічні речовини, шкідливі для нашого здоров'я. Це підвищує ризик розвитку раку і СДУГ. Ми можемо намагатися є тільки корисну їжу, що містить натуральні харчові барвники, але і вона як і раніше буде містити деякі з аж ніяк не корисних хімічних агентів. Такими харчовими продуктами можуть стати, наприклад, риба і навіть рис. Ось кілька небезпечних речовин, які ми щодня споживаємо разом з їжею.
нітрати
Нітрати застосовуються в основному для збереження кольору і смаку при виробництві продуктів з м'яса і риби. Бекон, м'ясні делікатеси і навіть хот-доги містять високий рівень нітратів. Дослідження стверджує, що перероблене м'ясо підвищує ймовірність розвитку хвороб серця. Те ж саме дослідження виявило, що нітрати багато в чому відповідальні за цукровий діабет. Крім того, ці шкідливі речовини відомі як сильні канцерогени.
ртуть
Всі пам'ятають, як наші батьки застерігали нас кусати ртутний градусник через ризик отруїтися? Але чи знаєте ви, що протягом життя людині і так доводиться споживати багато ртуті. Страх отруєння цим металом свого часу навіть приводив до протесту проти вживання в їжу риби. Нещодавно було виявлено, що ртуть присутня в самих різних сортах риби, таких як акула, риба-меч, королівська макрель і інші. З підвищеним споживання ртуті пов'язані кілька проблем зі здоров'ям - м'язова слабкість, погіршення зору, мови, слуху і мислення, а також відсутність координації рухів.
штучні фарбники
Хто не любить яскраві, соковиті солодкі страви та десерти? Недавнє дослідження показало, що штучні харчові барвники підвищують гіперактивність у дітей, що допомогло добитися заборони використання деяких з подібних інгредієнтів. Майже у 8% дітей з діагнозом СДУГ захворювання було спровоковано саме цими шкідливими компонентами їжі.
цукровий колер
Колер зазвичай використовується в Колі. Багато хто стверджує, що він повністю безпечний, оскільки створений на основі натурального продукту - цукру. Однак при його виробництві також використовується нашатирний спирт, в результаті чого утворюються два речовини, що викликають рак: метілмідазол і метілімідазол. Завжди читайте список інгредієнтів на упаковці продуктів, які ви плануєте придбати. Перевіряйте, чи входить в їх склад цукровий колер. Це може стати сюрпризом для вас, але дана речовина використовується для виробництва не тільки Коли і подібних їй напоїв, а й багатьох інших щодня споживаних продуктів.