М'ясо, риба, птиця, капуста, рис, повидло, сир, гриби, сир, каша, фрукти, ягоди, варення - начинок для пирога існує більше, ніж здатний вмістити будь-чию холодильник і вже тим більше - живіт. Тим більше простору для фантазії і тим більше варіантів, з чим готувати пиріг сьогодні!
Але, хоч бабусині рецепти і неймовірно смачні - вони, як правило, зовсім не унікальні. Хочете дивуватися і дивувати? Спробуйте приготувати пиріг з однією з цих неймовірних начинок!
Пиріг з солоним оселедцем
Для такого Винницкая філе солоного оселедця потрібно пропустити через м'ясорубку замість зі шматочком білого хліба і яблуком. Дрібно наріжте і обсмажте цибулю, відваріть яйце, дрібно поріжте його теж, змішайте з іншими інгредієнтами, добре вимісити і - це дуже важливо! - остудіть.
Остудити начинку дуже важливо, тому що якщо ви покладете її в пиріг теплою - він вздуется. В результаті тісто може не пропектися, і ви отримаєте негарне і неїстівне блюдо. Важко назвати такий результат вдалим. Остудіть начинку!
Пиріг з черемхою
Подрібніть сухі ягоди черемхи в кавомолки. Якщо у вас немає кавомолки, підійде ступка. Залийте ягоди невеликою кількістю окропу, щоб отримати дуже густу масу, і додайте цукор або мед за смаком.
Тісто для такої начинки повинно бути більш жирним, здобних, і пишним - так солодка начинка його НЕ роз'їсть, зате вся ваша сім'я потім "роз'їсть" з величезним задоволенням!
Пиріг з куркою і сиром
Як можна дрібніше наріжте куряче філе, обсмажте на сковороді і остудіть. Коли охолоне - подрібніть буквально в пил. Обсмажте півкільцями ріпчасту цибулю і остудіть його теж. Додайте до курки і цибулі сіль і перець за смаком. Додайте натертий на тертці улюблений твердий сир і перемішайте все в однорідну масу.
Упевнившись, що начинка остаточно охолола - закладайте її в пиріг і відправляйте його в духовку. Маленький рада: зробіть тісто на вершковому або топленому маслі. Воно просто відмінно буде поєднуватися зі смаком курки!
Пиріг з курагою і апельсином
Промийте курагу, перебейте в блендері разом з часточками апельсина (шкурки Не застосовуйте для очищення). До стану пюре не доводьте - потрібно, щоб трохи відчувалися шматочки. Відставте хвилин на 15; курага вбере рідина апельсина і можна буде начиняти ваш пиріг. Спробуйте начинку - можливо, вам захочеться додати цукру. І готуйте ваш відкритий пиріг.
Пиріг з солоними огірками
Візьміть 3-4 солоних огірка і 2 цибулини, дрібно поріжте і обсмажте все разом. Додайте трохи рослинного масла і злегка протушкувати, щоб огірки стали м'якшими. Готово! Начиняють пиріг і дивуйте рідних.
Зрештою, не дарма рецепти пирога є в кожній національній кухні. Це одночасно цікаво, складно, і в той же час неймовірно просто, а якщо трохи пофантазувати - то і чудово смачно. Печіть пироги! Смачного!