Волоські горіхи - це дуже цінний продукт, багатий на корисні жири та вітаміни. Але іноді почистити їх - це ціла проблема.
Як швидко почистити горіхи без зусиль, повідомляє РБК-Україна (проект Styler), посилаючись на публікацію кулінара Дар'ї Дорошкевич у Instagram.
У каструлю з окропом киньте волоські горіхи і проваріть їх три хвилини. Потім злийте воду і дайте горіхам час, щоб вони охолонули. Потім візьміть маленький ніж, знайдіть у горіху щілину та натисніть туди ножем. Горіх без проблем відкриється.
Ядра горіхів виходять відразу і вам залишається лише прибрати перегородки.
Волоські горіхи - це сезонний продукт, як не дивно. Перші 3 місяці після збору вони найсмачніші та найсолодші. Далі смак стає більш рівним.
Термін зберігання волоських горіхів - до наступного сезону, оскільки горіхове масло, що міститься в горіхах, починає не дуже приємно пахнути.
З молодих волоських горіхів можна робити борошно та використовувати для випікання, але тільки з молодих. Далі вже буде не той ефект.
До речі, цей спосіб допоможе вам за секунду очистити відварені яйця.
Раніше ми розповідали про спосіб, з яким ви зварите буряки вдвічі швидше і заощадите на рахунках.