Смажена цибуля з м'яким і тонким смаком - відмінний додаток до багатьох страв. Однак у багатьох кулінарів є одна проблема – цибуля швидко починає горіти й чорніти на сковорідці. І замість прозорого злегка обсмаженого овоча виходить щось зовсім не смачне.
Який корисний лайфхак допоможе обсмажити цибулю та не допустити її згоряння – читайте у матеріалі нижче.
Якщо ви бачите, що цибуля починає підгоряти на сковороді або сильно темніти, а зменшення вогню не дає жодного результату, то вам знадобиться лід. Тримайте для таких випадків завжди у морозильній камері форму з кубиками льоду.
Покладіть один такий кубик на сковороду і це швидко дозволить зменшити температуру поверхні, а цибуля точно перестане горіти та чорніти. Ви зможете закінчити приготування страви і її не зіпсувати.
Річ у тому, що сковорода швидко нагрівається на вогні й зменшення вогню не дозволяє їй швидко охолонути. А кубик льоду допоможе зменшити температуру.
Опускати кубик льоду на сковороду, яка стоїть на вогні, не варто. Заберіть її з вогню, а потім проверніть цей фокус. Коли сковорода охолоне, можете повернути її на вогонь, попередньо зменшивши його.
Також варто дуже акуратно використовувати цей лайфхак зі сковородами з антипригарним покриттям. Така процедура може негативно вплинути на стан такої поверхні.
До речі, раніше ми писали про те, які овочі та фрукти не потрібно чистити від шкірки.
А ще розповідали про те, на чому безпечніше смажити їжу – на грилі чи сковороді.