Приготувати смачний, ніжний та повітряний зефір можна самостійно. Вам знадобиться зовсім небагато часу та інгредієнтів.
Рецептом поділились в пабліку "Смачні рецепти блогерів" в Instagram.
Щоб приготувати дуже смачний зефір, вам знадобляться.
Спочатку потрібно в сотейник налити воду, додати пюре або
варення, яке обов’язково треба перетерти через сито, агар, та цукор.
Поставити на вогонь, довести до кипіння, при цьому постійно помішуючи. Після того як сироп закипів, варити ще 4-5 хвилин.
Згодом збити яєчні білки з лимонною кислотою та дрібкою солі до легкої піни, а потім поступово насипати цукор. Збити все майже до стійких піків.
Гарячий сироп зняти з вогню та потихеньку вливати в білки,
при цьому не перестаючи збивати суміш.
Довести масу до густого стану та перекласти все у кондитерський мішок. Маса дуже швидко застигає.
Сформувати зефір та залишити на декілька годин для застигання. Потім поєднати дві половинки зефіру та посипати пудрою з кукурудзяним крохмалем. Готово.
Раніше ми писали про те, як приготувати "польське" морозиво.
Також читайте, як приготувати найкраще тісто для піци за рецептом шеф-кухаря Євгена Клопотенка.