Гарбуз особливо популярний в осінню пору, має приємний смак та насичує організм необхідними вітамінами. Дієтолог розповіла про головні особливості продукту та чому його потрібно їсти всім.
РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про переваги та протипоказання вживання такого продукту.
За словами дієтолога Наталії Самойленко, вона часто готує страви з гарбуза, адже він є її фаворитом серед продуктів.
"Цей продукт є завжди на моїй кухні. Гарбуз - фаворит осіннього сезону", - зазначила експерт.
Тому вона радить вживати такий продукт досить часто.
В гарбузі містяться каротиноїди, які забезпечує продукту такий яскравий колір. Також в складі є потужні антиоксиданти, які впливають на імунітет.
Також у гарбузі дуже велика кількість клітковини і це знижує рівень холестерину, дає тривале насичення і допомагає роботі шлунково-кишкового тракту.
Вітаміни групи B у гарбузі позитивно впливають на здоров'я нервової та серцево-судинної системи.
Експерт зазначила, що переваг у такому продукті дуже багато, але є один важливий нюанс - велика кількість вуглеводів, які можна відчувати по приємному солодкому смаку.
Саме ці вуглеводи при його надлишку можуть вплинути на рівень цукру в крові і вагові показники.
Раніше ми повідомляли про 10 доступних продуктів, які подолають втому та нададуть вам сил.
Також ми писали про сім звичок для здоров'я, які змінять вас на краще всього за чотири місяці.
При написанні матеріалу використовувались такі джерела: Instagram-сторінка дієтолога Наталії Самойленко та сайт Verywell health.