Голубці - не просто відома страва української кухні, а й частина культурної нематеріальної спадщини. Існують різні варіанти голубців - з кукурудзяною крупою, шкварками та навіть з молодим листям буряка, однак цей рецепт не вимагає значних зусиль, залишаючи класичний смак страви.
Про те, як приготувати ліниві голубці, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал "КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ".
Для того, щоб приготувати цей варіант традиційної української страви потрібні такі інгредієнти:
Для соусу потрібні:
Промийте та перемеліть м'ясо в м'ясорубці, очистьте та перемеліть цибулю у фарш. Якщо ж ви використовуєте готовий фарш, цибулю можна як подрібнити ножем, так і використати м'ясорубку.
Очистьте зубчики часнику та перемеліть його в м'ясорубці (або розчавіть) та додайте до фаршу. Підсоліть та поперчіть фарш, додайте два яйця та ретельно перемішайте.
В окрему миску розбийте два яйця, злегка перемішайте їх, а потім додайте до фаршу. Після цього додайте 2 ст. л. сметани та ретельно вимішайте суміш.
Добре промийте рис, очистьте та натріть моркву на великій терці та додайте ці інгредієнти до м'яса.
Нашинкуйте капусту, чим дрібніше - тим краще. Для розм'якшення капусти злегка посоліть її та розімніть руками.
Додайте капусту до фаршу і знову перемішайте інгредієнти.
Фарш до лінивих голубців (скриншот / КАРПАТСЬКІ ШКВАРКИ)
Розігрійте пательню з олією. Зліпить з фаршу невеличкі котлетки та викладіть на розігріту пательню.
Обсмажте до легкої золотистої скоринки по декілька хвилин з кожного боку. Не потрібно тушкувати такі котлетки на пательні - для цього вони відправляться в духовку.
Викладіть голубці в форму для випікання. Для соусу змішайте 200 г сметани, томатний соус, домашній кетчуп та воду, за бажанням посоліть.
Змішайте всі інгредієнти соусу до однорідної консистенції. Залийте ліниві голубці заправкою так, щоб соус повністю покривав котлети. Розігріти духовку до 160 градусів і випікайте ліниві голубці 40 хвилин.
Раніше ми писали про те, як готувати лосось у вершковому соусі.
Також розповідали, як готувати панський дерун з куркою та грибами.