Такі вишукані слойки з грушею особливо сподобаються тим, хто обожнює цей фрукт. Адже груші не нарізаються на кубики, а всього лише розрізаються навпіл - це не лише дає випічці максимально багато м'якої начинки, а й надає їй чудернацької форми.
Про те, як запікати груші в листковому тісті, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний YouTube-канал "cooking_by_tatiana".
Для приготування такої вишуканої та ароматної випічки потрібні такі продукти:
Підготуйте груші для запікання. Для цього їх потрібно ретельно помити, проте шкірку знімати не потрібно.
Відріжте плодоніжки і розріжте кожну грушу навпіл вздовж. Після цього видаліть насіння.
Зробіть на кожній половинці груші з боку шкірки вертикальні надрізи на відстані приблизно 0,3-0,5 см один від одного. Обережно витягніть скибочки з надрізів, через одну.
Водночас надрізи не повинні бути надто глибокими, адже половинка груші не повинна бути розрізана на частинки.
Зробіть надрізи на груші (скриншот / cooking_by_tatiana)
Відкладіть груші і підготуйте готове листкове тісто для випічки. Для цього присипте борошном робочу поверхню і розкачайте тісто на тонкий пласт, завтовшки до 0,5 см.
В глибокій мисці змішайте цукор з корицею. Потім занурте грушу в цю суміш і викладіть на тісто. Повторіть цей крок з кожною половинкою груші, розкладаючи їх на тісті подалі одна від одної.
Навколо груші зробіть надріз, відступивши 2 см тіста від фрукта. Біля верхівки груші зробіть імітацію листочків - хоча це не обов'язково, це прикрасить випічку.
Деко для випікання вистеліть пергаментом, обережно перекладіть на нього груші з листковим тістом. Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте груші протягом 20 хвилин.
Коли випічка злегка охолоне, присипте її цукровою пудрою, використовуючи сито, щоб рівномірно розподілити подрібнений цукор.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати пивну галету з овочами.
Читайте також, як готувати персиковий крамбл - найпростіший десерт з фруктами.