Замість ковбаси і м'яса: незвичний інгредієнт для вибухового смаку Олів'є
Класичний салат Олів'є готується з ковбаси, або відвареного м'яса - найчастіше це куряче філе. Пропонуємо вам поекспериментувати і замінити цей складник новорічного салату.
Рецептом поділився Сергій Поканевич, український шеф-кухар, фундатор власної кулінарної школи.
Складники на 5 порцій:
- Язик яловичий - 200 г (наш незвичний інгредієнт)
- Картопля - 250 г
- Морква - 110 г
- Огірки солоні - 110 г
- Яйця - 4 шт.
- Горошок консервований - 100 г
- Сіль - до смаку
- Перець чорний мелений - до смаку
- Майонез - 80 г
- Перець запашний горошком
- Лист лавровий
- Часник
Покрокове приготування
Відваріть, охолодіть і очистіть овочі та яйця.
Відваріть язик протягом 3,5 годин. За півгодини до закінчення варіння додайте сіль, лавровий лист, духмяний прець-горошок, часник для аромату.
Наріжте овочі і яйця кубиком, складіть все у глибоку миску. Наріжте відварений язик слайсами, а частину (грамів 200) наріжте кубиком і додайте до салату.
Посоліть, поперчіть і заправте майонезом.
Оформіть салат, прикрасивши слайсами з язика і зеленою цибулею.
Раніше ми писали також про бюджетний салат, який замінить Олів'є.
Крім того читайте, як довго можна зберігати новорічні салати.