Каперси - це квіткові бутони куща каперсника, який зараз вирощують по всьому світу. Мало хто знає, що це за продукт та який він на смак.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на сайт Real simple.
Каперси зазвичай маленькі, круглі та темно-зеленого кольору. Це бруньки каперсового куща.
Відомо, що раніше їх вирощували лише в Середземномор'ї та деяких частинах Азії.
Більшість людей не усвідомлюють, що каперси, які усі купують в скляних банках у супермаркеті - це квітка рослини, яка ще розвивається.
Якщо їх залишити дозрівати, а не збирати, вони розквітають елегантними, майже тропічними рожево-білими квітами. Якщо їх зібрати та зберегти в солі чи розсолі, вони стануть чудовим кулінарним прийомом, щоб підбадьорити будь-яку страву, піднявши її до чогось більш витонченого.
Продукт має антидіабетичні та антиоксидантні властивості, містить фосфор, кальцій, холін, мідь, залізо, йод, калій, марганець, натрій, а також вітаміни С, А, Е, РР, К і групи B.
Каперси допомагають підтримувати здоров'я репродуктивної системи жінок. Також бутони каперсника багаті на клітковину, а тому добре діють на травну систему, насичують організм. У продукті додатково міститься вітамін А, який покращує здоров'я волосся, нігтів і шкіри.
До того ж вони позитивно впливають на опорно-руховий апарат, м'язову систему. А ще допомагають підтримувати роботу серцево-судинної системи, зменшуючи ризики виникнення патологій серця.
Каперси вирізняються трохи терпкуватим і гострим смаком. Найбільше вони нагадують гірчицю - і це не дивно, адже містять гірчичну олію.
У свіжому вигляді каперси дуже гірчать, тому їдять їх лише консервованими, соленими, маринованими. Під час вибору продукту зверніть увагу на розмір бутонів. Вважається, чим менші каперси, тим яскравіший у них смак.
Віддавайте перевагу каперсам у скляній банці зі щільною кришкою. Звертайте також увагу на маринад, щоб він не був каламутним на вигляд.
До того ж при нагріванні вони швидко втрачають смак. Тому в гарячі страви додавайте їх за 5-7 хвилин до того, як заберете їжу з вогню.
Окрім того, надмірне вживання каперсів може призвести до набряків та підвищення артеріального тиску. Тому людям із захворюваннями нирок та сечовидільної системи слід уникати надмірного вживання.
Раніше ми повідомляли, чи можуть вегетаріанці худнути, не вживаючи м'яса.
Також ми писали, які овочі не можна їсти сирими.