На початку літа починається період заготівлі на зиму. Досвід минулої зими показав, що запас продуктів дуже важливий і допоможе протриматися навіть у найскладніші дні.
З кінця травня і на початку червня вже достатньо першої зелені, з'являються ранні овочі, фрукти та ягоди. У сезонних продуктів зазвичай короткий період реалізації, тому запаси потрібно робити вже у червні.
Що можна законсервувати, засушити чи заморозити у червні – читайте у матеріалі Styler нижче.
Консервація – продукти піддають термічній обробці. Тривалість зберігання при цьому збільшується, але кількість корисних мікроелементів та вітамінів зменшується.
Засолювання, квашення та маринування - чудово підходить для тривалого зберігання. Але цей спосіб годиться не для всіх овочів та фруктів.
Заморожування – найпростіший спосіб зберегти всі продукти свіжими разом із вітамінами. Але підходить не всім овочам та фруктам.
Засушування - із продуктів видаляється вся волога. Зберігати такі продукти можна дуже довго.
Зелень. Її можна засушити, заморозити чи пересипати сіллю у банках. У середині червня вже багато кропу, петрушки, черемші, щавлю.
Кабачки. Це перший літній овоч, який можна приготувати на зиму. Кабачки можна маринувати та солити, консервувати у банках. Ще можна зробити кабачкову ікру.
Ягоди. У червні можна на зиму заготувати: полуницю, малину, суницю, черешню, шовковицю. З них можна зробити варення, компот або заморозити ягідкою, а можна порційно.
До речі, раніше ми писали про те, чи можна їсти зіпсовану консервацію та що з нею можна зробити.
А ще розповідали про те, які кришки для консервації найкращі.