Їжа, як і багато інших аспектів життя, має свою символіку і може відображати наше ставлення до успіху.
Про це РБК-Україна (проєкт Styler) розповіла кандидатка наук із соціальних комунікацій, журналістка і публіцистка, авторка книг "Їжа як комунікація" і "Смачна комунікація: Як розуміти і бути зрозумілим" Вероніка Чекалюк.
"Від знаменитих людей ми часто чуємо про важливість здорового харчування і дисципліни в їжі. Але варто зауважити, що мільйонери часто не просто слідують модним дієтам, вони вибирають продукти, які сприяють розумовій та фізичній активності: авокадо, насіння, спіруліна, ягоди, зелень, риба, чиста вода", - говорить Чекалюк.
Вона переконана: їжа має давати енергію, бути корисною, але водночас простою, смачною й свіжою.
"Найважливіше - це свідомий підхід до вибору страв, а також уміння насолоджуватись їжею без поспіху і стресу", - наголошує вона.
"Я виступаю за детокс від цифрового світу, аби ми могли краще пізнавати один одного і будувати глибші зв’язки. Це найкращий час для того, щоб вийти за межі екранів і дійсно бути присутнім у кожному моменті разом з іншими людьми. В їжі ми не лише отримуємо енергію, але й відновлюємо емоційну рівновагу, спільно ділимося досвідом, і саме за столом відбуваються найцінніші моменти комунікації", - наголошує Чекалюк.
Книгу "Їжа як комунікація" можна придбати в Україні і закордоном (фото надане авторкою)
Додамо, що у книзі "Смачна комунікація: Як розуміти і бути зрозумілим" Вероніка розглядає реальні життєві ситуації, показуючи, як правильне висловлення думок у супроводі смаколиків може поліпшити взаємини й допомогти досягти поставлених цілей, а також досліджує вплив мовлення, мови тіла та використання різних комунікаційних каналів на якість спілкування.
Ця книга є своєрідним посібником для розвитку комунікативних навичок, важливих в тому числі для досягнення успіху.
Книга "Смачна комунікація: Як розуміти і бути зрозумілим" (фото надане авторкою)
Раніше ми розповідали, як перетворити сімейну вечерю на терапію.
А також писали про 4 помилки, які завжди роблять страву несмачною.