Запіканка з макаронами вже вважається класичною стравою з фільмів, про яку мріють діти та дорослі. Ця смакота миттєво зникає зі стола, а готується вона дуже легко. Рецепт сподобається усім, хто не любить проводити багато часу на кухні.
Як приготувати запіканку з макаронами, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на "Файні рецепти".
Для того, щоб зробити смачну запіканку, вам знадобляться такі інгредієнти:
макарони - 1,5 склянки
оливкова олія - 2 столові ложки
куряче філе - 200 грамів
печериці - 200 грамів
помідори - 150 грамів
1 плавлений сирок
сметана - 150 грамів
3 яйця
1 цибуля
зелень, сіль та перець - на смак.
Почнемо приготування. Відваріть філе у підсоленій воді, а коли воно охолоне - наріжте його невеликими шматочками. Також відваріть та відкиньте на друшляк макарони.
Наріжте лук та гриби, обсмажте їх на пательні з олією, сіллю та перцем. Додайте туди сметану, але не усю, перемішайте та тушкуйте, поки соус не почне ставати густим.
Помийте та наріжте помідори. Застеліть фольгою форму для запікання та змажте її олією. Потім змішайте макарони з філе, важливо, аби до цього з них збігла уся вода.
Більшу частину макаронів викладіть на форму, зверху викладіть помідори та обсмажені у сметані гриби з цибулею. Потім висипайте усі макарони з філе, що залишилися, а зверху викладіть нарізаний кубиками плавлений сирок. Полийте усе сумішшю зі збитого виделкою яйця та залишків сметани.
Поставте форму з майбутньою запіканкою у попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Зачекайте 20-25 хвилин, а потім подавайте страву на стіл.
Раніше ми вже розповідали, як приготувати по-справжньому смачний пиріг без яєць.
Окрім цього, нещодавно стало відомо, як зробити пухкі млинці без молока.