Не втратити хрустку скоринку: 4 способи розігріти курку в паніровці
Завдяки золотистій, хрусткій скоринці та ніжному, ароматному м'ясу, смажена курка є одною з простих та смачних страв - та водночас розігріти смажену курку рівномірно, зберігаючи при цьому хрустке панірування, може бути напрочуд складно.
Про те, як розігріти курку в паніровці, не втративши фірмову скоринку, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Real Simple.
Як розігріти смажену курку в духовці
Розігрівання залишків смаженої курки в духовці - найбільш надійний спосіб розігрівання. Для досягнення максимальної хрусткої скоринки рекомендують покласти курку на решітку над деком; це забезпечить хорошу циркуляцію повітря і тепла.
Розігріти курку в паніровці в духовці радять наступним чином:
- розігрійте духовку до 190 градусів;
- покладіть курку на решітку над деком;
- перемістіть конструкцію в духовку і готуйте приблизно 15-20 хвилин, поки курка не стане хрусткою і не прогріється наскрізь.
Якщо скоринка недостатньо хрустка, готуйте ще декілька хвилин, уважно стежачи, щоб вона не підгоріла.
Як розігріти смажену курку на пательні
Розігріти смажену курку в паніруванні можна на пательні, підсмаживши її ще раз - по декілька хвилин з кожного боку. Розігріти курку на пательні можна наступним способом:
- поставте пательню на плиту на середній вогонь;
- обов'язково зробіть тонкий шар олії;
- коли олія нагріється, викладіть курку, намагаючись не переповнити пательню;
- смажте курку приблизно по 3-5 хвилин з кожного боку, поки вона не нагріється і не підсмажиться.
Щоб курка не пересушилася, можна накрити пательню кришкою, щоб утримати вологу.
Як розігріти смажену курку в мікрохвильовці
Розігрівання смаженої курки в мікрохвильовій печі - не найнадійніший спосіб розігрівання, проте він працює. Однак, якщо використовувати цей спосіб, не слід чекати найхрусткішої шкірки - так можна пересмажити м'ясо.
Перед тим, як ставити її в мікрохвильову піч, курку рекомендують витягнути з холодильника, щоб вона була не холодною і прогрілася більш рівномірно.
Якщо ви хочете зберегти хрустку шкірку, після закінчення приготування курки в мікрохвильовці радять злегка запекти її в духовці. При розігріванні курки в паніруванні в мікрохвильовці рекомендують дотримуватися наступних кроків:
- викладіть смажену курку на тарілку, придатну для використання в мікрохвильовій печі, і трохи зачекайте, доки вона не перестане бути занадто холодною;
- накрийте курку вологим паперовим рушником так, щоб він не доторкався поверхні курки;
- поставте курку в мікрохвильову піч на 1-2 хвилини при середній потужності.
Перевірте курку, а потім, за потреби, розігрійте ще протягом 30 секунд - доки вона не досягне бажаної температури.
Як розігріти смажену курку в аерогрилі
Майже так само швидко, як мікрохвильова піч, і набагато ефективніше для цієї мети, розігріває залишки смаженої курки аерогриль - менш ніж за десять хвилин. Для того, щоб розігріти курку в паніровці в цьому кухонному приладі, радять виконати таку кроки:
- розігрійте аерогриль до 190 градусів;
- покладіть курку в кошик аерогрилю, намагаючись не переповнити його;
- смажте курку приблизно 4 хвилини;
- переверніть шматочки курки в паніруванні на інший бік і готуйте ще приблизно 4 хвилини.
Раніше ми писали про те, як готувати манну кашу без грудочок.
А також розповідали, як швидко варити квасолю без замочування.