ua en ru

Вийдуть ідеальними: що додати в деруни, щоб вони не темніли

Вийдуть ідеальними: що додати в деруни, щоб вони не темніли Що зробити, щоб деруни не темніли (fried-potato-pancakes)

Смачна та швидка у приготуванні страва з картоплі - деруни. Тісто для такої страви, яке не темніє - мрія усіх. Є секретний інгредієнт, який зробить деруни ідеальними.

Рецептом смачних дерунів поділився кулінар Володимир Ярославський в Instagram.

За словами кулінара, щоб картопля не темніла, потрібно додати в тісто сметану і цибулю.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • картопля - 480 г;
  • цибуля - 90 г;
  • яйця - 1 шт.;
  • сметана - 60 г;
  • борошно - 50 г;
  • сіль до свого смаку;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування

Спочатку картоплю потрібно натерти на дрібній тертці. Цибулю можна швидко перебити в блендері.

Далі перекладіть картоплю в миску, додайте борошно, цибулю, яйце, сметану, сіль і добре перемішайте.

Після цього розігрійте олію на сковороді, викладіть картоплю ложкою та обсмажте з двох боків до готовності.

В кінці підсмажені гарячі деруни подавайте зі сметаною.

Додамо, щоб сира терта картопля довго не потемніла, можна влити в неї трохи гарячого молока. Також можна використовувати не терку, а кухонний комбайн. Тоді картопля не встигне потемніти.