Розрепанці – це невеликі відкриті пиріжки, що готуються з начинкою. За звичаями саме такими пиріжками у Вінницькій області зустрічають гостей. А наречені печуть такі напередодні свого весілля з різними начинками – для родичів.
Як приготувати розрепанці, розповів український шеф-кухар та фуд-фотограф Едуард Насіров на своїй сторінці в Instagram.
Для начинки:
Фото: instagram.com/my_happyfood
Для начинки підсмажити на сковороді дрібно нарізану цибулю та подрібнений часник.
Відварену квасолю подрібнити за допомогою блендера. Змішати усі інгредієнти для начинки.
Відварену картоплю натерти на тертці або розім'яти, додати решту інгредієнтів і замісити тісто. Відщипувати шматочки та формувати коржики. Всередину кожного коржика викладати начинку і защипувати краї, щоб вийшов човен.
Пиріжки викласти на застелений пергаментом лист, змастити жовтком і можна присипати сиром.
Духовку розігріти до 170 градусів. Випікати 25-30 хвилин - поки пиріжки не стануть рум'яними.
До речі, раніше ми писали про те, як приготувати лангош закарпатською.
А ще розповідали про те, як готуються закарпатські книглі із картоплі.