Викинете і страву, і каструлю: які продукти можуть зіпсувати обід і посуд
Певні продукти можуть не поєднуватися з посудом, в якому ви готуєте страву. Через це кухонне начиння може бути зіпсоване, як, власне, і обід.
Про це читайте нижче в матеріалі Styler.
Правильно оберіть посуд
Алюмінієві каструлі і досі користуються популярністю, тому що легкі, швидко нагріваються та їх легше відмити.
Крім того вони коштують відносно недорого, а виробники випускають нові варіації посуду з "харчового алюмінію".
Якщо ви користуєтеся таким посудом, вам варто знати, що не всі продукти в ньому можна готувати.
Алюміній може вступити в реакцію з продуктами
Метал, з якого виготовлено такий посуд, може вступити в реакцію з кислотами, що містяться у їжі. Прикладом є томати, оцет, лимони, щавель або вино.
Томатний соус краще не готувати в алюмінієвому посуді (фото: pixabay)
Це стосується томатних супів, соусів із помідорів, заправок на основі вина, м'яса, тушкованого у вині. Навіть додавання оцту в борщ може нашкодити каструлі і борщу.
Алюмінієва каструля потемнішає від кислоти, і страва також змінить свій колір і смак.
Для цих страв краще використовувати посуд з іншого матеріалу. Наприклад, керамічний, емальований, нержавіючий.
Раніше ми писали, як вибрати оливкову олію і не викинути гроші.
Також читайте, як правильно вибрати мед для здоров'я.