Не викидайте вчорашнє пюре! Рецепт традиційної української страви-смакоти
Якщо у вас залишилося картопляне пюре з вчора - не поспішайте його викидати. З нього можна приготувати найсмачнішу традиційну українську страву - картопляники. Якщо пюре у вас немає - зваріть його.
Рецептом смакоти поділився український кулінар Олексій Крючков в Instagram.
"Дуже хороший рецепт для того, щоб врятувати вчорашнє або дводенне картопляне пюре. А якщо всередину запхати начинку, то це вже будуть зрази", - описав рецепт кулінар.
Що вам потрібно для картопляників
- 1 кг картоплі
- 2 яйця
- 100 борошна
- 1 ч. л. сушеного часнику
- олія для смаження
- сіль та перець
Покроковий рецепт приготування
Візьміть кілограм картоплі, додайте сіль та відваріть. Злийте воду та зробіть пюре. Дайте йому охолонути. Додайте в пюре два яйця і 100 г борошна, чайну ложку сухого часнику, замісіть тісто. Зачекайте 10 хвилин і сформуйте мокрими руками із тіста кульки.
На сковорідці обсмажте картопляники по п'ять хвилин із кожного боку. Додайте до них сметани й насолоджуйтесь приголомшливим смаком. Смачного!
Читайте також як приготувати ідеальну піцу за 15 хвилин.
Раніше ми ділилися рецептом дієтичних котлет із квашеної капусти.