Майонез - найпопулярніший соус серед українців. Ним заправляють салати, картоплю, рибні та м'ясні страви.
А днем народження майонезу вважається 28 травня. За легендою, саме цього дня майже 300 років тому у французькому Майоні придворний кухар приготував соус, який назвали за місцем походження - mayonnaise.
З нагоди такого святкового випадку відомий шеф-кухар і експерт шоу "На ножах" Алекс Якутов поділився швидким і легким рецептом популярного соусу, який ви зможете зробити вдома.
Інгредієнти:
Візьміть місткість достатньої величини та вбийте в неї яйця. Додайте до них олію, гірчицю, цукор, сіль, соєвий соус та оцет. Тобто майже всі складові, крім спецій.
Наступним кроком ретельно збийте всі інгредієнти блендером. Додайте до суміші чорний мелений перець, знову збийте і скуштуйте.
Якщо на смак майонез видається жирним, шеф має один дієвий секрет.
"Якщо ви збили всі інгредієнти, але соус вийшов дуже жирним, додайте п'ять столових ложок питної води та знову збийте. Так ви зможете отримати майонез, який за консистенцією схожий на "Провансаль" - справжній соус, приготований за класичною рецептурою", - зазначає він.
Раніше ми розповідали, як приготувати яйце пашот найпростішим способом.
Читайте також, чи корисно споживати соєвий соус та який не можна купувати.