Цей желейний десерт з дитинства можна готувати інакше, додавши тонкий корж з пісочного тіста і прикрасивши торт бананом. Таким чином, рецепт зберігає основу - різнобарвне желе - додаючи нових відтінків в смак десерту.
Про те, як готувати желейний торт "Бите скло" з бананом, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний Telegram-канал "рецепти від mil_alexx".
Для приготування цього желейного торта на основі класичного десерту, потрібні такі інгредієнти:
Спочатку потрібно приготувати різнокольорове желе, з якого робляться шматочки "скла". Для цього потрібно обирати фруктове желе різних смаків - наприклад, апельсинове, полуничне або зі смаком ківі.
Вміст кожного пакетика потрібно насипати в окрему миску і розчинити в воді. На 90 г порошку для желе потрібно 200 мл води. Краще використовувати гарячу воду, приблизно 70-80 градусів, проте не киплячу.
Суміш потрібно ретельно перемішати, зачекати до охолодження - і помістити в холодильник для застигання. Після цього продовжити приготування торта "Бите скло".
Для коржа печиво потрібно перекришити, а масло розтопити. Потім потрібно змішати ці інгредієнти до стану тіста.
Застеліть невелику форму пергаментом, пересипте масло з печивом і втрамбуйте шар. Після цього помістіть форму в холодильник на 10 хвилин.
В цей час залийте желатин 100 г води - і також залиште набухати на 10 хвилин. Готове фруктове желе для "Битого скла" наріжте на кубики.
В окремій мисці ретельно перемішайте сметану з цукровою пудрою. Желатин злегка розігрійте в мікрохвильовці, після чого перелийте до сметани. Швидко перемішайте суміш і розпочніть складати торт.
На корж в формі вилийте сметану з желатином, викладіть кубики різнокольорового желе і помістіть в холодильник на декілька годин.
Коли сметана триматиме форму, очистьте і наріжте кружальцями банан, викладіть його на торт.
Останній пакетик желе розчиніть у 200 мл води, зачекайте, поки суміш охолоне - і обережно налийте її на банан. Помістіть десерт "Бите скло" в холодильник до повного застигання желе.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати "Медовик" з карамеллю.
А також розповідали, як готувати ягідний зефір вдома.