Євген Клопотенко дуже часто ділиться рецептами приготування страв та всілякими секретами по господарству. На цей раз відомий кулінар розказав, як розморожувати готові страви.
Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на Telegram-канал Євгена.
Від правильного розморожування залежить смак страви, тому важливо зробити все правильно.
Кращим варіантом буде перекласти контейнер чи герметичний пакет з готовою замороженою їжею з морозильної камери до холодильника. Вона буде поступово розморожуватися і це не вплине на смакові якості
Якщо вам потрібно розморозити лише частину їжі, яка знаходиться в ємності, перекладіть її на тарілку, накрийте харчовою плівкою, щоб не увібралися запахи і так само поставте в холодильник до повного розморожування
Якщо вам потрібно скористатися швидким способом розморожування, готову заморожену їжу перекладіть у форму для запікання та ставте в розігріту до 100 градусів духовку. Але зауважте, у цьому випадку ви отримаєте більш суху страву через вплив високої температури.
Є продукти, які взагалі не рекомендованого заморожувати, ба навіть більше, взагалі не рекомендовано додавати у страви, які ви плануєте відправити у морозильну камеру.
Це такі водянисті овочі, як картопля, кабачки, огірки, тощо. Не варто класти в морозилку і щойно приготовані теплі продукти. Спочатку їх потрібно потримати при кімнатній температурі, а тоді ще деякий час в холодильнику, і лише тоді в кінцевий пункт призначення.
До цього Клопотенко розкрив секрет найсмачнішої гречаної каші, про який ви не знали.
Читайте також, як правильно варити рис, щоб він був ідеальним.