Звичайна тертка має чотири сторони, а ми користуємося найчастіше однією або двома - з великими і меншими отворами. А от для чого сторона з "колючками"?
Спробуємо розібратися разом зі Styler, як користуватися цим кухонним девайсом
Сторона з колючими отворами насправді дуже корисна і ігнорувати її не варто. На неї зазвичай натирають тверді продукти, аби перетворити їх в порошок, сири твердих сортів, цедру тощо.
Використовуйте цю сторону для:
Фото: Мускатний горіх чудово терти на "колючках" (pixabay)
Сторона з великими отворами
Цією стороною користуються найчастіше. За допомогою великих отворів зручно дрібнити продукти до стану великої стружки.
На неї натирають овочі, сирі та варені, м'який сир, варені яйця, масло, яблука для пирога, кабачки для млинців та багато чого іншого.
Дрібніші зубчики
Вони треба для натирання продуктів більш дрібною стружкою. Наприклад для бурякової засмажки для борщу, пюре з овочів чи фруктів, картоплі на деруни, часнику тощо.
Сторона з отворами довгастої форми
Ця грань кухонної тертки дозволяє нарізати продукти тонкими і рівними слайсами. Зручна вона, наприклад, для підготовки картоплі на чипси. Робоче полотно дозволить нашаткувати капусту, нарізати ріпчасту цибулину кільцями.
Крім того ми писали, які продукти краще натирати на тертці, а не нарізати.
Також читайте, як зберігати продукти, якщо у вас вимкнулася електроенергія.