Кожна людина повинна отримувати необхідну кількість фолієвої кислоти. Цей вітамін відіграє надважливу функцію в роботі організму людини та може навіть захистити від хвороб.
РБК-Україна (проект Styler) повідомляє, в яких продуктах найбільше вітаміну В9 та яка добова норма для людини.
За словами дієтолога Наталії Самойленко, такий вітамін призначають для нормалізації роботи серцево-судинної системи та зниження рівня поганого холестерину.
Фолієва кислота є необхідною в призначенні вітамінів для вагітної та жінки що годує грудьми.
Крім того, вона розвиває важливу дію в синтезі ДНК, поділу клітин і утворених еритроцитів, які
"Без цього вітаміну складно уявити нормальне існування людини", - додала експерт.
Деякі симптоми дефіциту фолієвої кислоти включають:
Дієтолог розповіла, що одним із лідерів по вмісту фолієвої кислоти є зелене листя, листові овочі, броколі і рослинна їжа.
Варто намагатися їсти їх щоденно, включаючи в кожен прийом їжі.
Оптимальна кількість, яка задовольняє щоденну потребу дорослого, становить 400 мкг. Однак під час роботи та лактації ці потреби збільшуються.
Сочевиця багата фолієвою кислотою. Одна чашка вареної сочевиці забезпечує 358 мкг фолієвої кислоти, що становить 90% рекомендованої добової норми для середньостатистичного здорового дорослого.
Буряк Одна чашка сирого буряка містить 148 мкг фолієвої кислоти.
До того ж половина авокадо містить близько 82 мкг фолатів, а також допомагає уникнути серцево-судинних хвороб.
Продукти з високим вмістом такого вітаміну можуть допомогти задовольнити щоденні потреби організму.
Раніше ми повідомляли про вітамін, дефіцит якого призводить до важкого синдрому та проблем з пам'яттю.
Також читайте, чи можна приймати вітаміни без призначення лікаря.
При написанні матеріалу використовувались такі джерела: Instagram-сторінка дієтолога Наталії Самойленко, сайт Medical news today та Health.