Не варто відмовлятися: лікар назвала причину, чому масло має бути в раціоні
Вершкове масло неодноразово називали продуктом, який варто виключити з раціону або хоча б зменшити його кількість. І суперечки про користь та шкоду масла тривають уже не один рік. Але насправді організму людини цей продукт необхідний і навіть корисний.
Про це розповіла сімейний лікар та терапевт Людмила Сердюк у коментарі для Health.Fakty.
Чому вершкове масло корисне
За словами фахівця, вершкове масло корисне для здоров'я людини й зовсім виключати його зі свого раціону не рекомендується.
"Вершкова олія містить цілий букет вітамінів - А, В, С, D, Е та К. Вони благотворно впливають на стан шкіри, волосся та нігтів, уповільнюють процеси старіння, підвищують імунітет та настрій", - наголосила фахівець.
Крім того, за словами медика, у вершковому маслі міститься велика кількість триптофану - амінокислоти, яка сприяє виробленню серотоніну.
Завдяки цим якостям помірне вживання цього продукту зменшує потяг до солодкого. А невеликий шматочок масла цілком може запобігти переїданню.
Скільки потрібно їсти масла на добу
Експерт назвала і добову дозу вершкового масла, що рекомендується, для дорослої людини - вона становить 30 г.
Для людей із серцево-судинними захворюваннями, а також для дітей до 10 років рекомендована норма значно нижча – не більше 10 г на добу.
До речі, раніше ми писали про те, до яких продуктів замість вершкового масла додають маргарин.
А ще розповідали про те, як швидко відрізнити вершкове масло від підробки.