В Україні настав сезон молодої картоплі. Багато хто любить цю страву приправляти часником і кропом. Але не всі знають, як почистити цей овоч без особливих зусиль.
Як почистити коренеплоди від тоненької шкірки, розповіли на YouTube-каналі Техно Вигода.
Для очищення овочів вам знадобиться лише один предмет – це шкребок для миття посуду (каструль, сковорідок).
Ця річ продається в будь-якому магазині чи супермаркеті і коштує копійки.
Візьміть картоплю і пошкребіть її, потім промийте холодною водою. Ось і все, тепер можна відварювати і насолоджуватися смачною стравою.
Молода картопля містить багато вітамінів групи В, А, С, К. Також білки, вуглеводи, антиоксиданти, залізо, маній, фосфор, кальцій, він практично не містить жирів.
У молодій картоплі менше крохмалю, тому вона корисніша за стару.
Читайте також, чи потрібно чистити печериці перед приготуванням.