ua en ru

Улюблений десерт з дитинства. Тримайте найпростіший рецепт "битого скла"

Улюблений десерт з дитинства. Тримайте найпростіший рецепт "битого скла" Як приготувати десерт "бите скло" (колаж: Styler)
Автор: Наталя Коваль
Експерт: Алекс Міль

Желе "бите скло" - дуже популярний десерт, смак якого нам відомий ще з дитинства. Приготувати його нескладно та й для цього потрібно лише декілька інгредієнтів.

Рецептом поділився популярний фудблогер Алекс Міль у своєму Instagram.

Інгредієнти

Для приготування "битого скла", вам знадобиться

  • 3 види фруктового желе(вишня, ківі, апельсин) - по 90 г кожне
  • вода
  • сметана (15%) - 700 г
  • желатин 30 г
  • цукрова пудра - 80 г

Як готувати

Спочатку беремо три види желе та в кожне вливаємо по 350 г гарячої води в тарілки, все добре перемішати, дати охолонути та потім залишити в холодильнику застигати.

Після того як желе застигло, потрібно у 200 г води всипати 30 г желатину та залишити приблизно на 10 хвилин набухати.

Тим часом кольорові желе дістаньте із тарілок і наріжте кубиками. Додайте в миску сметану та цукрову пудру, добре змішайте вінчиком до розчинення пудри.

Желатин розтоплюємо у мікрохвильовці, після цього вливаємо його в сметану та гарненько вимішуємо. Потрібно все робити швидко, оскільки сметана густітиме.

Вилити сметану форму та водночас додавати різнокольорові кубики. Після цього відправляємо десерт холодильник на кілька годин для застигання. Готово.