Український пиріг із вчорашнього рису: швидкий і дешевий рецепт
Бабка з рисом - страва, вигадана українськими господинями. Це бюджетний і швидкий пудинг, для якого згодиться навіть учорашній рис.
Рецептом поділилися на YouTube-каналі Всесвіт рецептів.
Складники:
- Кисломолочний сир - 200 г
- Рис - 1 склянка
- Яйця - 2 шт.
- Цукор - 2 ст. л.
- Вершкове масло - 20 г
- Родзинки - 1 ст. л. (за бажанням)
Покрокове приготування
Відваріть рис у підсоленій воді (якщо нема вчорашнього), промийте його.
Додайте до сиру цукор, ванільний цукор, жовтки. Перетріть, а крупнозернистий сир перебийте блендером.
Далі додайте м'яке вершкове масло і проварений рис. Гарно перемішайте масу. Додайте родзинки.
Окремо збийте в піну два білки з дрібкою солі. Акуратно вимішайте білки з рисово-сирною масою.
Випікайте в змазаній олією формі протягом години при температурі 170 градусів.
Подаємо ніжну сирну запіканку разом зі сметаною або збитими вершками, а також можна зі згущеним молоком, не забуваючи про чашечку вашого улюбленого гарячого чаю. Приємного вам апетиту!
Раніше ми писали, як приготувати справжні американські панкейки.
Також дізнайтеся про рецепт одеської вертути з яблуками.