Український кухар, який працював у Польщі у ресторанах "Мішлен", від початку повномасштабного вторгнення росіян вирушив на фронт захищати свою батьківщину від окупантів.
Історію бійця з позивним "Поляк" розповів журналіст Юрій Бутусов, який узяв у воїна інтерв'ю.
Іван багато років жив у Польщі, працював кухарем найкращих ресторанів рейтингу Мішлен. Але 24 лютого він залишив улюблену справу і вирушив на захист України, став до лав 205-го батальйону Територіальної оборони ЗСУ, щоб працювати як піхотинець. Наразі захисник знаходиться в одному з найнебезпечніших місць на фронті, на передовій у Бахмуті, де два місяці бере участь у безперервних ближніх боях із російськими штурмовими загонами Вагнера.
"Ось такі неймовірні люди захищають Україну та носять її у своєму серці", - написав Бутусов.
Нині Іван став командиром роти.
"Раніше я працював кухарем у Польщі. 25 лютого я самостійно виїхав до України, приїхав до Києва, мені допомогли приєднатися до батальйону", – розповів боєць.
Військовий розповів, що він сім років жив у Варшаві та працював у престижних ресторанах. Він добровільно виїхав на війну в Україну, відмовившись від усіх благ, які мав.
Зазначимо, що Іван не брав участі в АТО, але навчався у військовому училищі Івана Богуна.
Незабаром на захисника чекає головна подія в житті - весілля з коханою дівчиною Ганною. Вона живе в Україні, допомагає армії – працює волонтером.
Нагадаємо, що наречена "Да Вінчі" зворушила словами про загиблого Героя.
А також розповідали про те, як українці прощалися із легендарним воїном.