В Україні за останній тиждень знизилася ціна на моркву. За словами учасників ринку, вкрай невисокі темпи збуту, а також сезонне збільшення постачання моркви з господарств стали основними причинами зниження ціни овочів.
Про це повідомляють аналітики EastFruit.
Українські фермери намагаються продати моркву оптом за 12-16 грн/кг ($0,09-0,14/кг), що в середньому на 28% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.
На даний момент виробники реалізовують моркву не дуже високої якості, яка не підлягає тривалому зберіганню. А це дуже впливає на її ціну.
До речі, покращення погодних умов дозволило фермерам відновити збиральні роботи.
Тому пропозиція моркви на ринку продовжує зростати, а ось якісні характеристики даних коренеплодів не завжди влаштовують покупців, що є ще одним фактором зниження відпускних цін у сегменті.
При цьому відпускні ціни на моркву в Україні на сьогодні все ж таки в середньому в 2,6 рази вищі, ніж в аналогічний період минулого року.
Так, в українських магазинах за моркву просять від 23 гривень за кілограм.
За словами ключових гравців ринку, відпускні ціни в даному сегменті знижуватимуться до настання заморозків, після чого вони стануть стабільними.
Як ми раніше писали, українцям розповіли, коли подешевшають яйця.
До речі, МакДональдс зробили заяву про роботу під час відключення електрики.