Тушкована картопля з ковбасками: рецепт смачнющої ситної страви
Тушкована картопля - популярна страва серед українців завдяки своїй ситності та смаку. Зазвичай картоплю тушкують разом з м'ясом, але до страви також можна додати мисливські ковбаски - це зробить смак більш яскравим та насиченим.
Про те, як готувати тушковану картоплю з ковбасками, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на Telegram-канал "рецепти від mil_alexx".
Що потрібно для тушкованої картоплі
Для того, щоб приготувати ситну і смачну страву з тушкованої картоплі і ковбасок, треба такі продукти:
- вода - 1,5 л
- картопля - 1 кг
- куряче філе - 450 г
- мисливські ковбаски - 250 г
- морква - 150 г
- болгарський перець - 150 г
- цибуля - 150 г
- олія - 30 г
- сіль - до смаку
- перець - до смаку
- паприка - до смаку
- спеції - 2-3 ч. л.
- зелень - до смаку
Як готувати тушковану картоплю з ковбасками
Щоб приготувати тушковану картоплю з ковбасками, спочатку наріжте м'ясо на великі шматочки, а мисливські ковбаски - широкими кружальцями.
Підготуйте цибулю - її треба почистити та нарізати на маленькі кубики. Моркву помийте, зніміть шкірку, а потім наріжте овоч на кружальця.
Видаліть плодоніжку та насіння з болгарського перцю, наріжте овоч на невеликі кубики. Зелень промийте, обсушіть та подрібніть ножем. Картоплю потрібно помити, почистити та нарізати на кубики середнього розміру.
Розігрійте в казанці або каструлі з товстими стінками олію, викладіть м'ясо і шматочки ковбасок. Курятину з ковбасками потрібно обсмажити до легкої скоринки на великому вогні, протягом 7-8 хвилин. Важливо якомога частіше перемішувати продукти.
Потім додайте моркву та цибулю. Майбутню страву потрібно смажити ще протягом 7-8 хвилин, не забуваючи перемішувати.
Після цього додайте нарізаний болгарський перець, всипте сіль, паприку, спеції та мелений перець. Обережно перекладіть в каструлю нарізану картоплю та залийте інгредієнти водою.
Тушкувати картоплю з ковбасками та овочами потрібно на маленькому вогні, накривши каструлю кришкою. Коли овочі стануть повністю м'якими, присипте страву зеленню. Перемішайте тушковану картоплю - і страву можна подавати до столу.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати рублені котлети з вершково-грибним соусом за рецептом Ектора.
А також розповідали, як готувати курячі гомілки в гарбузі за рецептом Клопотенка.