Турецький суп-пюре: рецепт швидкої та корисної страви з сочевиці
Цей духмяний суп кремової текстури не тільки легкий в приготуванні, а й корисний завдяки сочевиці, яка прискорює обмін речовин, позитивно впливає на апетит і травлення та забезпечує організм білком.
Як готувати турецький крем-суп, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на YouTube-канал про кулінарію "ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк".
Що знадобиться для крем-супу:
- сочевиця - 150 г
- вода - 1,5 л
- картопля - 3-4 шт.
- морква - 1 шт.
- цибуля - 1 шт.
- помідор - 1 шт.
- олія - 3-5 ст. л.
- вершкове масло - 20 г
- лимонний сік - з 1/4 лимона
- часник - 2 зубчики
- хмелі-сунелі - 1/4 ч. л.
- прованські трави - 1/4 ч. л.
- м’ята (свіжа або сушена) - дрібка
- кмин - 1/5 ч. л.
- зелень - до смаку
- сіль - до смаку
- перець (петрушка, кріп) - до смаку
Як готувати суп з сочевиці
Приготування супу починаємо з картоплі - її необхідно очистити від шкірки та нарізати на шматочки будь-якої форми. Добре промийте сочевицю та вкиньте її разом з картоплею до каструлі.
Сочевицю з картоплею помістіть у каструлю (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Залийте крупу з картоплею водою, поставте на вогонь та приготуйте засмажку.
Наріжте цибулю кубиками, а моркву - кружальцями. В розігріту пательню налийте олії та додайте вершкове масло. Вкиньте до пательні нарізані овочі, додайте сіль, перець та спеції - прованські трави, хмелі-сунелі, м'яту та кмин.
Морква та цибуля з травами (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
В цей час наріжте помідор кубиками. Коли овочі просмажаться, додайте до них нарізаний помідор і протушкуйте засмажку 3-4 хвилини.
Перевірте на готовність картоплю та сочевицю - коли вони будуть зварені, додайте до них засмажку, перемішайте і варіть ще 5 хвилин.
Готову засмажку додаємо до відвареної картоплі та сочевиці (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Поки вариться суп, наріжте часник, додайте його до страви та варіть протягом хвилини-двох. Додайте лимонний сік та перемеліть суп блендером до однорідної консистенції.
Перемеліть суп блендером (скриншот / ПРОСТІ РЕЦЕПТИ з Марією Щербатюк)
Розлийте суп по мисках, прикрасьте дрібно нарізаною зеленню - і страву можна їсти!
До речі, раніше ми публікували рецепт галицьких лазанок з грибами.
А також розповідали, як готувати плацинду з картоплі та цибулі.