Ця вишукана вечеря складається з двох стейків риби на грилі з додаванням шавлії та лимону. Готувати цю страву просто і легко, водночас риба корисна для нервової системи завдяки вмісту жирних кислот.
Про те, як готувати тунця за таким рецептом, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на кулінарний ресурс Shuba.
Для того, щоб приготувати цю просту і водночас вишукану вечерю, потрібні такі інгредієнти:
Підготуйте маринад для риби. Для цього очистьте часник та подрібніть його або розчавіть. Налийте в миску олію та додайте часник.
Розімніть в долонях листочки шавлії, щоб вивільнити ефірні олії - і додайте до маринаду. За бажанням додайте сіль та перець.
Натріть маринадом рибні стейки. Накрийте тарілку з ними харчовою плівкою та поставте до холодильника маринуватися на мінімум на 30 хвилин (ліпше до 2 годин).
Розігрійте пательню, викладіть рибні стейки, простеживши, щоб не прилип часник або шавлія.
Для легкого просмаження, щоб всередині тунець був злегка рожевим, достатньо 2 хвилин для кожного боку стейка. Якщо ви хочете більше просмаження, готуйте тунець по 4 хвилини з кожного боку.
Перекладіть готову страву на тарілку та злегка збризніть перед подачею лимонним соком.
До речі, раніше ми писали про те, як готувати кабачки в пивному клярі.
А також розповідали, як готувати у клярі броколі.