Високий рівень холестерину - це проблема зі здоров’ям, яка вражає мільйони людей у всьому світі. Підтримка нормального рівня холестерину має вирішальне значення для запобігання серцево-судинним захворюванням, інсульту та іншим серйозним проблемам зі здоров’ям. Хоча існує багато факторів, які впливають на рівень холестерину, дієта відіграє ключову роль.
Що не можна їсти при високому рівні холестерину - читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).
Головне табу - це трансжири.
Транс-жири - це тип ненасичених жирів, які утворюються, коли рослинні олії проходять процес, який називається гідрогенізацією. Цей процес перетворює рідкі олії на тверді жири, що покращує текстуру та термін зберігання харчових продуктів.
Транс-жири зазвичай містяться в:
Споживання транс-жирів має значний негативний вплив на рівень холестерину в крові. Ці жири підвищують рівень ЛПНЩ (поганого) холестерину та знижують рівень ЛПВЩ (хорошого) холестерину.
Підвищення рівня ЛПНЩ може призвести до накопичення бляшок в артеріях, що підвищує ризик серцевих захворювань та інсульту. Якщо у вас високий рівень холестерину або ви стурбовані своїм серцево-судинним здоров’ям, важливо уникати трансжирів у своєму раціоні.
Включіть у щоденний раціон фрукти, овочі та цільнозернові продукти. Вибирайте корисні білки (нежирні м'ясо і морепродукти, бобові). Також обмежте вживання червоного м'яса до одного-трьох разів на тиждень. Їжте жирну рибу (лосось, сардини та скумбрію) мінімум двічі на тиждень.
Читайте про найгірший обід українців, який пришвидшує старіння.
Вам буде цікаво дізнатися про те, яку вечерю для довголіття мають їсти українці.