Борщ важко зіпсувати, адже набір інгредієнтів - класичний і відомий всім. Проте деякі експерименти можуть зробити так, що страва віддаватиме "хімією".
Як одним невірним рішенням можна зіпсувати борщ навіть з найкращих інгредієнтів - читайте нижче в матеріалі Styler.
Багато кулінарів хочуть заощадити час і зекономити на наваристому бульйоні. Щоб зробити страву смачнішою та насиченішою, виникає бажання додати до борщу бульйонний кубик.
Здається, це просте рішення - розчинити сухі спеції в окропі. Залишиться лише додати овочі: підготувати буряк, картоплю, цибулю, капусту.
Але досвідчені кулінари пояснили, що спеція лише шкодить страві. Суп набуває "хімічного" присмаку.
Проблема у підсилювачі смаку - глутаматі натрію, що входить до складу багатьох штучних бульйонів. Глутамат і сіль створюють не дуже вдале поєднання, а вода при цьому не перетворюється на м'ясний бульйон.
Кухарі рекомендують у разі нестачі часу чи грошей готувати борщ на звичайному овочевому бульйоні.
Дивіться також, як приготувати найсмачніший борщ за рецептом Євгена Клопотенка:
Раніше ми писали, як приготувати "залізний" борщ за старовинним бойківським рецептом.
Крім того читайте про 5 унікальних українських борщів, рецепти яких вас точно здивують.