Без солі важко уявити повсякденне приготування їжі. Щіпка цих кристалів здатна змінити смак майже будь-якої страви. Про чорну сіль мало хто знає, але вона дуже корисна для організму.
Про це розповіла нутриціолог та дієтолог Наталія Власнюк в Instagram.
Чорна сіль відрізняється високим вмістом мінеральних речовин, особливо заліза. Саме це і визначає її колір.
Таку сіль добувають в Гімалаях, між територіями Індії та Непалу. Вона є джерелом сірководню, йоду, заліза, калію і сірки. Концентрація корисних мікро- і макроелементів в кілька разів перевершує інші різновиди солі.
Також ця сіль має мінімальну концентрацію хлориду натрію. Тобто це означає, що вона має менш солоний смак. Також в ній знижений вміст хлориду натрію, що захищає організм від шкідливих сольових відкладень, засмічення судин.
"Користь чорної солі зосереджена в сірчистих з'єднаннях. Вони підсилюють перистальтику кишечника, діють одночасно, і як засіб від запору, так і потужний стимулятор для внутрішніх органів", - йдеться у повідомленні.
Зокрема, якщо звичайна кухонна сіль підходить абсолютно всім, то чорний мінерал сподобається не кожному. Вона виділяє специфічний яєчний запах і аромат. Запах настільки яскраво виражена, що затьмарює інші смаки і запахи страви. Це пов'язано з великою концентрацією сірководню.
Дієтолог розповіла, як чорна сіль позитивно впливає на організм:
Також у чорні солі багато йоду, міді, кальцію, магнію і селену, що допомагає поліпшити роботу кишечника, позбутися від печії, дисбактеріозу і метеоризму.
Окрім того, цей продукт також покращує зір і знімає депресію.
Чорну сіль протипоказано приймати при:
Раніше ми повідомляли, чи справді морська сіль корисніша за звичайну.
Також ми писали, як швидко врятувати пересолену страву.