Стиглий гранат чи ні? Саме з таким питанням ми частенько зіштовхуємося у супермаркеті при виборі цього смачного і корисного фрукта.
Як правильно обирати гранат і потім легко його почистити - читайте в нашому матеріалі нижче.
Форма
Найстигліші гранати не можуть бути ідеально круглими. Обирайте сплющені, кутасті сторони, а не ідеально округлі сфери.
Вага
Стиглий гранат повинен бути важким як для свого розміру - це ознака того, що насіння повне і соковите.
Стиглий гранат (фото: pixabay.com)
Відріжте гострим ножем частину нижньої частини граната і покладіть його зрізом донизу на обробну дошку.
Крок №1 (фото: simplyrecipes.com)
Зробіть коловий надріз навколо “корони” граната.
Крок №2 (фото: simplyrecipes.com)
Потім виконайте близько шести неглибоких вертикальних надрізів на зовнішній стороні граната.
Крок №3 (фото: simplyrecipes.com)
Візьміть гранат і обережно розкрийте його.
Крок №4 (фото: simplyrecipes.com)
Над мискою очистьте насіння від шкірки та мембран.
Крок №5 (фото: simplyrecipes.com)
Гранат найкраще їсти відразу або зберігати охолодженим у холодильнику в герметичному контейнері протягом 3-4 днів.
Цікаві факти про гранат
Раніше ми ділились лайфхаками, які допоможуть зберегти лимони свіжими протягом кількох місяців.
Читайте також про те, як правильно зберігати сушені яблука та груші, щоб не було жучків і смак залишиться насиченим.