Не варто викидати черствий хліб і купувати йому заміну. Йому можна повернути свіжість за допомогою простих способів. Все, що вам потрібно, є на будь-якій кухні
Про це пише SantePlus.
Допоможе духовка
Щоб розм'якшити черствий хліб в духовці, необхідно спочатку опустити його під холодну воду на кілька секунд. Потім розігрійте духовку до 200°C і поставте туди хліб на п’ять-десять хвилин.
В результаті ви отримаєте свіжий і смачний хліб.
Мікрохвильова піч
Необхідно взяти чистий і злегка вологий кухонний рушник, загорнути хліб в нього, а потім помістити у мікрохвильову піч на 20 секунд. У результаті м’який і хрусткий хліб можна буде їсти.
На плиті
Покладіть хліб у сито і поставте в каструлю. На дно каструлі налийте воду, щоб до сита залишилося близько 10 сантиметрів. Увімкніть газ і доведіть воду до кипіння. Тримайте хліб над киплячою водою 5 хвилин. Шматочки хліба періодично можна повертати, щоб вони розм'якшилися рівномірно.
Кран з водою
Потрібно взяти зачерствілий буханець і піднести його під теплу воду. Важливо, щоб вода не потрапляла на верхню частину хліба, а на нижню скоринку.
Змочений хліб потрібно покласти на пергаментний папір, щоб змочена частина була внизу. Потім помістити в духовку, розігріту до 200 градусів на 8-10 хвилин. Вода почне випаровуватися, пара - підніметься по всьому периметру буханця та розм'якшить його.
З зачерствілого хліба можна зробити сухарики. Вони стануть прекрасним доповненням до супів або салатів. Для цього їх треба не просто підсушити, але обсмажити на незначній кількості рослинної олії, змішаного з подрібненим часником, сіллю і будь-якими спеціями.
Зберігати сухарики варто в лляному мішечку, в сухому місці. Поліетиленовий пакет використовувати не можна - в ньому буде утворитися конденсат.
Абсолютно засохлий хліб можна подрібнити за допомогою блендера, потім використовувати як панірування.
Раніше ми повідомляли, чому не варто купувати нарізний хліб.
Також ми писали про те, від якого виду хліба не поправляються