Ендорфіни - це гормони радості. Хімічні речовини, які роблять нас природно щасливими. Ці гормони зменшують сприйняття болю і викликають відчуття ейфорії, за яким може слідувати позитивний та енергійний погляд на життя.
Що треба їсти, щоб збільшити вироблення ендорфінів, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на допис дієтолога Ольгу Безуглу в Instagram.
Збільшити ендорфіни можна завдяки активним фізичним справам. Однак є і простіший спосіб підвищити рівень ендорфінів - правильно харчуватися.
"Певні продукти можуть стимулювати вироблення ендорфінів у нашому мозку, що сприяють природному щасливому світосприйняттю. Існують продукти, що можуть сприяти підвищенню рівня ендорфінів і загалом", - зазначає фахівець.
Какао: сприяє виробленню серотоніну і має інші біоактивні компоненти, що покращують настрій.
Гостра їжа: капсаїцин стимулює вивільнення ендорфінів, викликаючи короткочасну ейфорію.
Женьшень: підвищує рівень енергії та може сприяти покращенню настрою через адаптогенні властивості.
Горіхи та насіння: містять магній та омега-3, які покращують сон і знижують стрес.
Шпинат та інші зелені листові овочі: фолієва кислота у складі сприяє виробленню серотоніну і дофамін.
Яйця: містять вітаміни групи B і триптофан, сприяють покращенню настрою.
"Ці продукти можуть стати чудовим доповненням до збалансованого харчування, сприяючи не лише фізичному, але й емоційному здоров’ю", - додала Ольга Безугла.
Раніше ми писали про те, від яких продуктів ви точно не будете товстішати.
А ще розповідали про те, які продукти не можна їсти на сніданок.