Під час приготування їжі потрібно мати все необхідне під рукою. Розташування спецій біля плити та обробної дошки поруч може заощадити час. Однак, є предмети, які категорично потрібно прибрати з кухонної стільниці.
РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про речі, які не можна залишати на стільниці після приготування їжі.
При написанні матеріалу використовувались такі джерела: сайти House digest та Best life online.
Невідкриту банку з джемом або варенням можна безпечно зберігати без охолодження до 12 місяців.
Однак, якщо ви вже відкрили консервацію, то зберігайте її в холодильнику, щоб уникнути розвитку плісняви та бактерій.
Після прийому їжі всі залишки зі стільниці також потрібно прибрати в холодильник протягом двох годин. Все для того, щоб уникнути ризику харчового отруєння.
Свіжі продукти завжди слід зберігати у холодильнику.
Такий продукт при кімнатній температурі можна залишити приблизно на дві години. Якщо залишити на довше, то вони зіпсуються і можна отруїтись.
За даними Центру безпеки яєць, якщо ти залишила яйця без холодильника на ніч, вони більше не вважаються безпечними для споживання.
Попри всі зусилля, стільниці є магнітами для пилу, бризів їжі та іншого невидимого бруду. Залишаючи посуд на стільниці, це може підвищити ризик потрапляння хвороботворних мікроорганізмів у їжу, підвищуючи ризик харчових захворювань.
Якщо у вас є домашні тварини, особливо коти, то вони можуть регулярно ходити по ваших стільницях, залишаючи шерсть.
Проте домашні тварини - не єдина чи навіть не найгірша небезпека зараження. Є ще миші та комахи, які, як правило, більш активні вночі. Миші можуть переносити віруси і бактерії, тому зберігання посуду допомагає захистити вас.
Раніше ми повідомляли, як непомітно розмістити витяжку на кухні.
Також ми писали, як часто потрібно міняти губку для миття посуду.