Щоб бути здоровим, недостатньо їсти корисні продукти. Важливо вміти їх правильно комбінувати у стравах. Адже поєднання несумісних харчів може спричинити розлад травлення, надмірне газоутворення та інші порушення в організмі.
Про те, які продукти не можна їсти разом та чому, розповіли в Instagram.
Неадекватне харчування - перший за ступенем важливості фізичний фактор дисбалансу тіла. Неправильне поєднання продуктів може викликати неприємні реакції тіла та нашкодити здоров'ю.
Молоко несумісне з бананами, динею, кисломолочним сиром, хлібом з дріжджами. Таке поєднання сприяє надлишковому утворенню слизу у дихальних шляхах та шлунково-кишковому тракті. Та стає фактором розвитку запалення, накопичення токсинів, набряку.
Каші та зернобобові не варто поєднувати зі свіжими фруктами та ягодами. Фрукти слід споживати окремо від іншої їжі. А комбінація з іншими продуктами сприяє надмірному газоутворенню, дискомфорту та важкості.
Огірки несумісні з томатами, баклажанами, картоплею, цукіні, кабачками. Особливо не варто їх їсти з томатами, бо огірки виступатимуть як джерело лужних основ, а помідори містять лікопін, що є аналог кислоти. Ця реакція йде із виділенням тепла, а виділення тепла у кишечнику спровокує підвищене газоутворення, порушення тонусу кишечника.
Диня погано поєднується кавуном. Вона взагалі є несумісним продуктом, та вживається окремо.
Мед несумісний з гарячими напоями.
Лимон не варто комбінувати у стравах з огірками і томатами. Такі салати не поливайте лимонним соком.
Яйця несумісні з сиром, бобовими, рибою та м’ясом.
Негативний вплив несумісних продуктів можна частково зменшити. Для цього споживайте їх рідко та в невеликій кількості. Під час їжі додавайте спеції, які посилюють травлення.
Раніше ми розповідали про 3 найкорисніші сніданки від дієтолога Світлани Фус.
Читайте також про те, як готувати картоплю, щоб вона мала менше калорій і більше користі.