Ці поради допоможуть зберегти м'ясо у холодильнику, коли довго немає світла
При тривалих вимкненнях електроенергії потрібно подбати про безпечне зберігання продуктів. Перш за все тих, які найшвидше псуються.
Про те, як правильно зберігати харчі, зокрема - м'ясо, розповіли на сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області у Facebook.
Поради, які допоможуть зберегти м'ясо
Виставте правильну температуру у холодильнику та морозилці. Вона має бути становити +4 або нижче у холодильнику, та нижче 0 - у камері.
Підготуйтеся до надзвичайної ситуації - заморозьте контейнери з водою. Це дасть змогу зберегти температуру продуктів за температури +4 або нижче, якщо доведеться виймати харчі з холодильника.
У разі вимкнення електроенергії тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими. Так продукти залишаться безпечними до чотирьох годин у холодильнику, дві доби у повній морозилці, добу у напівпорожній камері. Якщо енергопостачання нема понад чотири години, покладіть лід до продуктів у холодильник.
Ніколи не куштуйте підозрілу їжу, щоб перевірити її безпечність. Якщо є сумніви, насторожує колір, запах, структура - викиньте ці продукти.
Особливо це стосується харчів, які мають короткий термін зберігання: м’ясо, риба, яйця, молочні продукти.
Раніше ми розповідали про те, як зберегти електроприлади під час аварійних відключень світла.
Читайте також про те, як довго можна зберігати варені яйця.