ua en ru

Ці популярні напої знижують ризик хвороби Альцгеймера: нове дослідження

Ці популярні напої знижують ризик хвороби Альцгеймера: нове дослідження Ось, які напої знижують ризик хвороби Альцгеймера (фото: Freepik)
Автор: Юлія Гаюк

Хвороба Альцгеймера - це один із видів деменції, який зазвичай вражає людей віком від 65 років. За інформацією ВООЗ, у всьому світі налічується близько 26 мільйонів осіб, які страждають на хворобу Альцгеймера.

На жаль, це число рік від року зростає через старіння населення планети. Однак дослідження вчених показали, що є напої, які можуть знизити ризик захворювання.

Про це повідомляють на сайті Eat This.

Яке дослідження провели вчені?

Хвороба Альцгеймера впливає як на когнітивні функції, так і на пам'ять. Але те, що бляшанки в мозку можуть бути пов'язаними з вірусом герпесу, відомо не так широко. Саме тому дослідники з Університету Тафтса спробували відстежити, що може допомогти у розв'язанні цієї проблеми.

Вони побудували моделі тканин, які представляли мозок. Потім науковці використали різні фармацевтичні та рослинні сполуки, щоб перевірити їхню ефективність, коли справа дійшла до захисту тканин мозку.

Результати показали, що ресвератрол і катехіни мають сильні функціональні нейропротекторні переваги та мінімальну нейротоксичність. У майбутньому відкриття зможуть використовувати для лікування хвороби мозку.

Які напої допоможуть у боротьбі?

Зелений чай містить сполуки, які запобігають утворенню бляшок. Катехіни зеленого чаю мають антиоксидантну дію, і вони були вивчені на антивікові властивості.

Що стосується ресвератролу, цей антиоксидант міститься в червоному винограді, шоколаді та червоному вині. Споживання цих продуктів може сприяти уповільненню прогресування хвороби Альцгеймера, але не переборщіть із вживанням.

Ці популярні напої знижують ризик хвороби Альцгеймера: нове дослідження

Якісний темний шоколад також ефективний у запобіганні хворобі Альцгеймера (фото: Freepik)